Projekt
"Uniwersytet otwarty"
Projekt jest współfinansowany z Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020,
Oś priorytetowa III, Szkolnictwo wyższe dla gospodarki i rozwoju,
Działanie 3.1 Kompetencje w szkolnictwie wyższym
Nr umowy: POWR.03.01.00-00-U142/17
Okres realizacji: 2019.01.14 - 2020.01.14
Całkowita wartość projektu: 467 375,00 zł
Kwota dla SGGW: 258 737,50 zł
Wkład własny: 14 400,00 zł
O projekcie:
Celem głównym projektu jest opracowanie 8 programów kształcenia przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego we współpracy z partnerem, skierowanych do uczniów I klas szkół średnich w wieku 15-16 lat, które zwiększą stopień rozwoju ich kompetencji kluczowych, odpowiadających potrzebom rynku pracy, gospodarki i społeczeństwa, a następnie zrealizowanie w oparciu o nie cyklu 8 działań dydaktycznych. Programy te i działania przyczynią się do rozwoju kompetencji kluczowych, odpowiadających potrzebom rynku pracy, gospodarki i społeczeństwa grupy docelowej projektu.
Działania w projekcie:
- Zadanie 1: Działania przygotowawcze w tym opracowanie programów kształcenia w ramach realizowanych działań dydaktycznych.
Działania przygotowawcze, w tym opracowanie programów kształcenia w ramach realizowanych działań dydaktycznych, realizowane będą wspólnie z Partnerem dla uczestników projektu tj. młodzieży w wieku 15-16 lat (uczniów I klasy szkoły średniej), służących rozwijaniu u jego uczestników kompetencji. W ramach zadania opracowane zostaną programy kształcenia, które zostaną wykorzystane przy realizacji wszystkich działań dydaktycznych, w szczególności: sylabusy, narzędzia pracy z uczniami, metody pracy z uczniami.
- Zadanie 2 i 3: Realizacja działań dydaktycznych dla młodzieży w wieku 15-16 lat.
Projektowanie, organizowanie i przeprowadzenie warsztatów edukacyjnych dla młodzieży zgodnie z opracowanymi programami kształcenia. Warsztaty realizowane w ramach projektu umożliwią rozwój (więcej niż trzech) kompetencji kluczowych i umiejętności uniwersalnych tzw. transversal skills niezbędnych na rynku pracy.
- Zadanie 4: Realizacja warsztatów edukacyjnych dla rodziców w ramach rozwoju kompetencji wychowawczych i społecznych.
Projektowanie, organizowanie i przeprowadzenie warsztatów edukacyjnych dla rodziców w ramach rozwoju kompetencji wychowawczych i społecznych. Warsztaty dla rodziców realizowane w ramach projektu maja uczyć rodziców jak postępować z młodzieżą aby rozwijać u nich kompetencje kluczowe i umiejętności uniwersalne tzw. transversal skills niezbędnych na rynku pracy.
- Zadanie 5: Wsparcie uczestników projektu przez mentorów w zakresie kompetencji społecznych i przedsiębiorczości.
Mentoring dla uczestników projektu w ramach przygotowania do poprowadzenia autorskiego wykładu. Uczestnicy projektu otrzymają merytoryczną pomoc i wsparcie przy tworzeniu autorskiego wykładu stanowiącego swoistą formę autoprezentacji: (w zakresie: definiowania problemu do przedstawienia w formie wykładu, analiza aktualnego stanu wiedzy, przygotowanie projektu wykładu, wybór metod, narzędzi do prezentacji, forma przekazu i styl mówienia). Uczestnicy projektu w ramach realizowanych na terenie uczelni działań poznają środowisko akademickie i uczelnię jako miejsce naukowego oglądu rzeczywistości. Uczestnicy projektu przygotują i zaprezentują autorski wykład dla przedstawicieli społeczności akademickiej.
Zrealizowanie usługi gastronomicznej w ramach projektu pn: „Uniwersytet otwarty”
"Zrealizowanie usługi gastronomicznej w ramach projektu pn: „Uniwersytet otwarty”, nr umowy WND-POWR.03.01.00-00-U142/17, realizowanego przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w partnerstwie z Unią Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, w ramach Osi III Szkolnictwo wyższe dla gospodarki i rozwoju, Działania 3.1 Kompetencje w szkolnictwie wyższym, Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020"
Harmonogram form wsparcia
Pełny harmonogram form wsparcia
Beneficjent: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie | ||||
Numer projektu: POWR.03.01.00-00-U142/17-02 |
Tytuł projektu: „Uniwersytet otwarty” | |||
l.p. | Data/Termin | Miejsce | Godzina | Tytuł/Rodzaj realizowanego wsparcia |
57. | 24.02.2020 r. |
bud. 32, sala 1095, Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa |
9:00-16:00 | Realizacja warsztatu „Czy wiemy co jemy” |
58. | 24.02.2020 r. |
bud. 13, sala 37, Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa |
9:00-16:00 | Realizacja warsztatu „Warsztaty z architektury krajobrazu” |
59. | 25.02.2020 r. |
bud. 13, sala 37, Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa |
9:00-16:00 | Realizacja warsztatu „Warsztaty z architektury krajobrazu” |
60. | 26.02.2020 r. |
bud. 13, sala 37, Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa |
9:00-16:00 | Realizacja warsztatu „Warsztaty z architektury krajobrazu” |
61. | 27.02.2020 r. |
bud. 13, sala 37, Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa |
9:00-16:00 | Realizacja warsztatu „Warsztaty z architektury krajobrazu” |
62. | 27.02.2020 r. |
bud. 32, sala 1095, Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa |
9:00-16:00 | Realizacja warsztatu „Czy wiemy co jemy” |